De zestiende editie van « Orchidays », georganiseerd door « Le Club des Orchidophiles Wallons » in partnership met de Stad Binche en het Bureau voor Toerisme zal plaatsvinden in de zalen van de « Kursaal » van 19 tot 21 mei 2018 van 10 tot 18 uur.  Deze oude bioscoop, gerenoveerd en ingericht als mooie feestzaal, ontvangt dit maal edele bloemen : orchideeën.  Een tweede zaal wordt speciaal voorbehouden voor de verkoop van planten.

Een vijftiental orchideeënproducenten uit Brazilië, Ecuador, Taïwan, Madagaskar en Europa en verschillende clubs zullen u de mooiste planten van hun verzamelingen voorstellen.  De ambachtslieden zullen eveneens hun nieuwste creaties over het thema « orchidee » aanbieden.

Specialisten en gepassioneerde orchideeënliefhebbers zullen zich ter beschikking stellen om u raad te geven en uw kennis te vervolmaken.

Lezingen en verpottingsessies zullen gratis plaatsvinden.

U krijgt ook de gelegenheid planten, boeken en materiaal voor orchieeën aan te kopen.

Aan onze bar kan u terecht om met vrienden en orchideeënliefhebbers een glaasje te drinken.

De ingangsprijs is 6 € voor volwassenen en 5 € voor senioren (> 60 jaar), kinderen (<18 jaar), groepen (> 20 personen) en inwoners van Binche.  De inkom is gratis voor kinderen onder de 12 jaar.

Een kortingsbon van 1 € op de volledige prijs kan u downloaden  op deze site.

Mogelijkheid tot aankoop van gecombineerde tickets (zie tabel hieronder)

Individuele bezoekers zullen die kunnen verkrijgen aan de balie ; tour-operators hoeven zich te wenden tot Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of even te bellen op het nummer  064/31 15 84 voor nadere informatie.

Binche bevindt zich in de provincie Henegouwen op ongeveer 15 km van Bergen.

De Kursaal is gelegen in de Avenue Wanderpepen, 28, vlak bij het stadscentrum.

Een grote parkeerplaats « Parking des Pastures » is ter beschikking.  Deze bevindt zich Allée des Pastures.  De parking en de tentoonstelling zullen bewegwijzigd worden vanaf de verschillende binnenkomende wegen van de stad.

Indien u iets wil eten, zullen talrijke restaurants en snacks in de stad  u graag ontvangen.

De Kursaal is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Wij verwelkomen u graag voor een onvergetelijk bezoek van 19 tot 21 mei 2018.

Ga naar de routebeschrijving                                         Infoblad