Om de twee jaar organiseert « Le Club des Orchidophiles Wallons » een Internationale Orchideeëntentoonstelling die duizenden bezoekers aantrekt.  Het evenement dat wij « Orchidays » hebben genoemd, geeft  iedereen de gelegenheid omde fascinerende wereld der orchideeën te ontdekken.

Een vijftiental internationaal bekende orchideeënproducenten zullen er hun mooiste botanische orchideeën en hybriden in bloem voorstellen.  Nationale verenigingen nemen deel aan de show met zeldzame planten uit privé-verzamelingen. Bekende ambachtslieden zullen ook hun nieuwste creaties tentoonstellen en te koop aanbieden.

Tot nu toe heeft onze bekende en beroemde tentoonstelling plaatsgevonden in verscheidene vestigingen zoals het Park van het Kasteel van Edingen, het Kasteel van Seneffe, de Distilleerderij van Biercée, de Kabellift van Strépy-Thieu, het Hellend Vlak van Ronquières, « La Ferme de l’Hostellerie » in Nijvel en de Kursaal van Binche.  In 2020 komt de eer alweer toe aan het indrukwekkende « Hellend Vlak van Ronquières. Zijn spektakelparcours « Een boot, een leven » en talrijke door de COW opgezette decors zullen dienen voor het tentoonstellen van duizenden orchideeën met geheimzinnige vormen en gloeiende kleuren.

« Orchidays » editie 2020 : een niet te missen orchideeënfestival.

 

Accès au site du COW

Volg ons via onze Facebook pagina.