De zestiende editie van « Orchidays », georganiseerd door « Le Club des Orchidophiles Wallons » in partnership met de Stad Binche en het Bureau voor Toerisme zal plaatsvinden in de zalen van de « Kursaal » van 19 tot 21 mei 2018 van 10 tot 18 uur.  Deze oude bioscoop, gerenoveerd en ingericht als mooie feestzaal, ontvangt dit maal edele bloemen : orchideeën.  Een tweede zaal wordt speciaal voorbehouden voor de verkoop van planten.

Een vijftiental orchideeënproducenten uit Brazilië, Ecuador, Taïwan, Madagaskar en Europa en verschillende clubs zullen u de mooiste planten van hun verzamelingen voorstellen.  De ambachtslieden zullen eveneens hun nieuwste creaties over het thema « orchidee » aanbieden.

Specialisten en gepassioneerde orchideeënliefhebbers zullen zich ter beschikking stellen om u raad te geven en uw kennis te vervolmaken.

Lezingen en verpottingsessies zullen gratis plaatsvinden.

U krijgt ook de gelegenheid planten, boeken en materiaal voor orchieeën aan te kopen.

Aan onze bar kan u terecht om met vrienden en orchideeënliefhebbers een glaasje te drinken.

De ingangsprijs is 6 € voor volwassenen en 5 € voor senioren (> 60 jaar), kinderen (<18 jaar), groepen (> 20 personen) en inwoners van Binche.  De inkom is gratis voor kinderen onder de 12 jaar.

Een kortingsbon van 1 € op de volledige prijs kan u downloaden  op deze site.